hayat ve müzik

Kendi kendime hayat ve müzik üzerine konuşuyorum. Allah sonumu hayretsin.

Çarşamba, Nisan 19, 2006

Nanik Atak Demo-1


Tekrar bir Nanik olmamla beraber çalışmalarımıza Nanik Atak olarak hız vermiştik. Taşoda Prodüksiyon’un bize yardımcı ve destek olmasıyla beraber Nezih Ünen’in Arnavutköy’deki Soundpark/Ares kayıt stüdyosunu bir günlüğüne kullanma şansı yakaladık. Pazar günü –sanırım 16 Nisan- stüdyoya gittik ve böyle bir tecrübe yaşadık. Gerçekten iyi bir grup olmanın gereklerinden birinin beraber bir kayıt tecrübesi yaşamak olduğunu da anlamış bulunmaktayım :)

Sabahın köründe gittiğimiz stüdyoda davulun ve diğer enstrümanların kurulması, tonlanması vb gibi teknik işlemlerin saat 16:00 sularında bitmesi bizi ilk başta oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Stüdyoda çalışan Umut ve Tan’ın büyük yardımları ve inanılmaz özverileri sayesinde 3 parçayı mekanik olarak kaydetmeyi başardık. Mekanik olarak diyorum çünkü bu kayıt işinin öyle bir günde olmasını beklemek çok yanlış. Para karşılığı seks gibi bir şey bu sadece işin görülüyor. Müziğe bir şeyleri hissederek, yaşayarak katman için bu stüdyolarda daha çooook vakit geçirmek gerekiyor. Baştaki metronom krizi vb problemleri atlattıktan sonra en azından şarkıların kendileri ifade edebilecek kadar iyi olan kayıtlarını yapmayı başardık. Yalnız şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki birkaç denemeden ve kayıttan sonra bu çaldığımızdan 10 kat daha iyi şeyler çıkarabiliriz.

Sonuç da Nanik Atak olarak güzel bir tecrübe yaşadık. Bitiremediğimiz Vokaller, Klavyeler ve gitar solo’ları için bize bir gün daha ayarlayan Taşoda ve özellikle Badem’in vokalisti Mustafa Kemal Öztürk bize çok yardımcı oluyor. Umarım her şey yolunda gider ve bizde en kısa zamanda duygularımızı, yaşadıklarımızı ve yaşamak istediklerimizi dile getirdiğimiz şarkılarımızı başka insanlarla paylaşabiliriz. Neler olacağını zaman gösterecek.

Davulcumuz Tolga’yı da iş başındayken çektik her ne kadar o bizi çekmese de :)

1 Comments:

At 3:30 ÖS, Anonymous Adsız said...

ne güzel yazmışsın ama bu blog pozitifliğini bir yere (en azından kayıt hakkında)bıraksan da doğruları söyleseydin ya. mesela davulcuyu eşşek kovalasın ya da biz ne ipneyiz murat çalarken paso hoşşak geçtik herif bizi düdüklese hakkı var deyu. neyse gençliğine verip susuyorum. bu arada bloggggunuzu zevkle takip ediyoruz ve de seviyoruz.

 

Yorum Gönder

<< Home